Tuesday, 11 December 2012

အေအးမိျခင္းကို ကာကြယ္ေပးတဲ့ဟင္းခတ္အေမႊးအႀကိဳင္ ၃ မ်ဳိး

by ပိုပိုေဇာ္(သဘာဝအားအင္) on Tuesday, December 11, 2012 at 3:37pm


ဟင္းခတ္ အေမႊးအႀကိဳင္ ေတြဟာ က်န္းမာေရးနဲ႔ ညီညြတ္လို႔ ဟင္းေတြ ခ်က္ျပဳတ္ ျပင္ဆင္ရာမွာ ထည့္သြင္း အသံုးျပဳ သင့္ေၾကာင္း သိလည္း သိခဲ့ၾကသလို သံုးလည္း သံုးခဲ့ၾက
ပါတယ္။


(၁) နႏြင္းမႈန္႔

ဟင္းလ်ာေတြထဲ နႏြင္းမႈန္႔ ထည့္ၿပီး ျပင္ဆင္တဲ့အခါ အဝါေရာင္ သန္းေနတာ ေၾကာင့္ စားခ်င္စဖြယ္ ျဖစ္ေစ႐ံု သာမက နႏြင္းမႈန္႔ထဲမွာ ပါဝင္တဲ့ ကာကူမင္ (Curcumin) ေၾကာင့္ ေခါင္းကိုက္ သက္သာေစျခင္း၊ ဓာတ္မတည့္မႈ ေဝဒနာ ေတြကို ေလ်ာ့ပါးေစျခင္းနဲ႔ အေအးမိ ေဝဒနာကို ကင္းစင္ေစျခင္း စတဲ့ အက်ဳိး ေက်းဇူး ေတြကို ရရိွ ေစပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ နႏြင္းမႈန္႔ဟာ တခ်ဳိ႕ေသာ ေရာဂါ ေတြမွာ ေဆးဝါး တခ်ဳိ႕ ေသာက္သံုးတာလိုပဲ အစြမ္းထက္မႈ ရွိတယ္လို႔ ေဟာက္စတန္ ကင္ဆာ စင္တာက ပါေမာကၡ ဘားရတ္က ဆိုပါတယ္။

(၂) ဇီရာေစ့

ဇီရာေစ့မႈန္႔မွာ ဗီတာမင္ေအနဲ႔ ဗီတာမင္စီတို႔ ေပါမ်ားစြာ ပါဝင္ ေနတာေၾကာင့္ ႏွာေခါင္းတြင္း ပိုးဝင္ျခင္းနဲ႔ အေအးမိ ေဝဒနာတို႔ မျဖစ္ ေအာင္ ကာကြယ္ ေပးႏိုင္စြမ္း ရွိပါတယ္။

(၃) ပင္စိမ္း

ပင္စိမ္းမွာ အစြမ္းထက္ ေရာင္ရမ္းမႈကို ေလ်ာ့က်ေစတဲ့ အာနိသင္ ပါဝင္တာ ေၾကာင့္ လည္ေခ်ာင္းနာျခင္း၊ ေခ်ာင္းဆိုးျခင္းနဲ႔ ႏွာေခါင္း ပိတ္ျခင္းစတဲ့ ေဝဒနာ ေတြကို သက္သာေစပါတယ္။

ၾကယ္စင္
by Good health

No comments:

Post a Comment