Saturday 27 October 2012

ပန္းသီး၏ က်န္းမာေရး စြမ္းပကား

ပန္းသီး၏ က်န္းမာေရး စြမ္းပကား

by NANG KHA YEA on 27.10.,2012















ပန္းသီး ရဲ႕ က်န္းမာေရး အစြမ္းထက္ပံု ေတြကို ေလ႕လာထားတဲ႔ အထဲကေန ထုတ္ႏုတ္ျပီး သူငယ္ခ်င္းေတြ
အားလံုး သိရွိ ေစရေအာင္လို႔ ဒီေန႔ ပိုပို တင္ျပေပးလိုက္ ပါတယ္။ပန္းသီး ရဲ႕ထူးျခားတဲ႔ အာနိသင္ေတြ မွာ

(၁) အ႐ုိးမ်ားကုိ ခုိင္မာေစၿပီး အ႐ုိးႏွင့္ပတ္သက္ေသာ ေရာဂါမ်ား ျဖစ္ပြားမႈမွ ကာကြယ္ေပးျခင္း။

(၂) ပန္းနာရင္က်ပ္ ေရာဂါမ်ားကုိ သက္သာေစၿပီး ျဖစ္ပြားမႈႏႈန္းကုိ ေလ်ာ့က် ေစျခင္း။

(၃) အဆုတ္၊ ရင္သား၊ အူမႀကီး၊ အသည္းတို႔တြင္ ျဖစ္ပြားႏုိင္ေသာ ကင္ဆာ ေရာဂါကုိ တားဆီး ကာကြယ္ ေပးျခင္း။

(၄) မွတ္ဉာဏ္ခၽြတ္ယြင္းျခင္း၊ အသက္ႀကီးရင့္ခ်ိန္ အတိတ္ေမ့ျခင္းစသည့္ ဇရာ ေရာဂါမ်ား ေဆာလ်င္စြာ ျဖစ္ပြားျခင္းမွ ကာကြယ္ တားဆီးေပးျခင္း။

(၅) ကိုလက္စထေရာဓာတ္ကုိ ေလ်ာ့က်ေစျခင္း။

(၆) ဆီးခ်ဳိေရာဂါကုိ ကာကြယ္ေပးႏုိင္ျခင္းႏွင့္ ျဖစ္ပြားမႈကုိ ႀကိဳတင္ကာကြယ္ ႏုိင္ျခင္း။

(၇) ခႏၶာကုိယ္အေလးခ်ိန္ကုိ ေလ်ာ့က်ေစႏုိင္ၿပီး အသားအေရ က်စ္လစ္ ေစျခင္း စသည့္ အက်ဳိးေက်းဇူး မ်ားရရွိႏုိင္ပါတယ္။

(၈)အူမႀကီးကင္ဆာကို ကာကြယ္ေပးႏိုင္ျခင္း ပန္းသီးေတြထဲမွာ ပါဝင္တဲ့ သဘာဝ အမွ်င္ဓာတ္ဟာ အူမႀကီးထဲကို ေရာက္ရွိတဲ့အခါ ကင္ဆာဆဲလ္ ျဖစ္ေပၚမႈကို တြန္းလွန္ေပးႏိုင္တဲ့ ဓာတ္ေတြ ထြက္ရွိေစပါတယ္။

(၉)  ေသြးတိုးေရာဂါ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးျခင္း ေန႔စဥ္ ပန္းသီးတစ္လံုးစားတဲ့ အရြယ္ေရာက္သူေတြမွာ ေသြးတိုးေရာဂါ ျဖစ္ႏိုင္ေျခ ၃၇ ရာခိုင္ႏႈန္း ေလ်ာ့က်မႈ ရွိပါတယ္။ 

(၁၀) ပန္းသီးမွာ ကြာစီတင္လို႔ေခၚတဲ့ အစြမ္းထက္ အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ ပါဝင္ေနတာေၾကာင့္ ဦးေႏွာက္ဆဲလ္ေတြ ပ်က္စီးထိခိုက္မႈကေန ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။

ပန္းသီးဟာ အရသာလည္း ရွိလွသလို က်န္းမာေရးနဲ႔လည္း ညီၫြတ္မႈ ရွိတာေၾကာင့္ ပန္းသီးကေန ရရွိႏိုင္တဲ့ က်န္းမာေရး အက်ဳိးေက်းဇူးေတြအေၾကာင္း ေလ့လာထားတဲ့ ေတြ႕ရွိခ်က္ေတြကို ေဖာ္ျပေပး
လိုက္ပါတယ္။
ေပ်ာ္ရႊင္က်မ္းမာၾကပါေစ။    ။
popo (သဘာဝရဲ႕အားအင္)27.10.2012
Ref.. Royal Hero Media and Good Health

No comments:

Post a Comment