Monday 21 January 2013

အမ်ဳိးသမီးမ်ားအတြက္ အေကာင္းဆံုးအစားအစာမ်ား

 by ပိုပိုေဇာ္(သဘာဝအားအင္) on Monday, January 21, 2013 at 9:15am

အဆီနည္းအသား

လစဥ္ရာသီလာတာေၾကာင့္ အမ်ဳိးသမီးေတြက အမ်ဳိးသားေတြထက္ ပိုမိုေသြးအားနည္းတတ္ပါတယ္။ ေသြးထဲမွာ သံဓာတ္ပမာဏ ေလ်ာ့နည္းတာဟာ အလြန္အမင္းပင္ပန္းႏြမ္းနယ္ျခင္းကို ခံစားရတတ္ပါတယ္။ သံဓာတ္ေကာင္းေကာင္း ရရွိဖို႔ အဆီနည္းအသားကို စားေပးပါ။


သေဘၤာသီး

သေဘၤာသီးမွာ လိေမၼာ္သီးမွာထက္ ဗီတာမင္စီ ႏွစ္ဆပိုမိုပါဝင္ပါတယ္။ ကယ္လီဖိုးနီးယား တကၠသိုလ္ရဲ႕ လူတစ္ေသာင္းသံုးေထာင္ကို ေလ့လာမႈအရ ဗီတာမင္စီပမာဏနည္းတဲ့ အမ်ဳိးသမီးေတြဟာ သည္းေျခအိတ္ျပႆနာအျဖစ္မ်ားေၾကာင္း သိရပါတယ္။ ၁၀ ေအာင္စခန္႔ ေလးတဲ့ အေနေတာ္ သေဘၤာသီး တစ္လံုးမွာ ဗီတာမင္စီ ၁၈၈ မီလီဂရမ္နဲ႔ ၁၁၉ ကယ္လိုရီပါဝင္တဲ့အတြက္ ဗီတာမင္စီ လံုလံုေလာက္ေလာက္ရဖို႔ သေဘၤာသီးစားသင့္ပါတယ္။

ဂုန္ေလွ်ာ္ေစ့

မုန္႔ဖုတ္သမားေတြဟာ အရသာနဲ႔ အမွ်င္ဓာတ္တိုးေအာင္ ဂုန္ေလွ်ာ္ေစ့ကို ထည့္သံုးတတ္ၾကပါတယ္။ ဂုန္ေလွ်ာ္ေစ့ကို ထည့္သံုးတတ္ၾကပါတယ္။ ဂုန္ေလွ်ာ္ေစ့ကို ထည့္သံုးတတ္ၾကပါတယ္။ ဂုန္ေလွ်ာ္ေစ့မွာ Lignan လို႔ေခၚတဲ့ အီစထ႐ိုဂ်င္နဲ႔ တူတဲ့ ဓာတ္မ်ားမ်ား ပါဝင္တဲ့အတြက္ ရင္သားကင္ဆာ အႏၲရာယ္ကို ေလ်ာ့က်ေစႏိုင္ေၾကာင္း သုေတသီေတြက ဆိုပါတယ္။ ရင္သားကင္ဆာရွိသူ အမ်ဳိးသမီးေတြမွာလည္း ဂုန္ေလွ်ာ္ေစ့ပါတဲ့ အစာစားရင္ ရင္သားကင္ဆာ အက်ိတ္ႀကီးထြားႏႈန္းကို သိသိသာသာ ေလ်ာ့က်ေစပါတယ္။ Lignan ဓာတ္ရဖို႔ နံနက္စာေကြကာမွာ ဂံုေလွ်ာ္ေစ့ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခန္႔ ထည့္စားေပးႏိုင္ပါတယ္။

တိုဟူး (Tofu)

ပဲပိစပ္ပါတဲ့ အစားအစာေတြဟာ ကိုလက္စထေရာ က်ေစျခင္း၊ ေသြးဆံုးခ်ိန္ပူေႏြးမႈမ်ား ေလ်ာ့က်ေစျခင္းနဲ႔ အ႐ိုးသန္မာေစျခင္း စတဲ့ အက်ဳိးေက်းဇူးေတြ ရရွိေစပါတယ္။ ပဲပိစပ္မွာပါတဲ့ Isoflavones ဟာ အီစထ႐ိုဂ်င္နဲ႔ ဆင္တူၿပီး တစ္ေန႔မွာ Isoflavone ၉၀ မီလီဂရမ္စားေပးရင္ အ႐ိုးအတြက္ အက်ဳိးေက်းဇူး ရရွိေစပါတယ္။

အစိမ္းေရာင္ဟင္းရြက္

ဗီတာမင္ေက ေပါႂကြယ္ဝတဲ့ အစားအစာကို အလံုအေလာက္စားတဲ့ (တစ္ေန႔ ၁၀၉ မိုက္ခ႐ိုဂရမ္) အမ်ဳိးသမီးေတြဟာ အလံုအေလာက္ မစားသူေတြနဲ႔ ယွဥ္ရင္ ၁၀ ႏွစ္အတြင္း တင္ပါးက်ဳိးႏိုင္ေျခ ၃၀ ရာခိုင္ႏႈန္း ေလ်ာ့နည္းေၾကာင္း ေလ့လာမႈတစ္ရပ္အရ သိရပါတယ္။ ေရကၫြတ္၊ ဟင္းႏုနယ္ရြက္၊ ပန္းေဂၚဖီ စိမ္းစတဲ့ အစိမ္းရင့္ေရာင္ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြမွာ ဗီတာမင္ေကမ်ားစြာ ပါဝင္ပါတယ္။ ခႏၶာကိုယ္ကေန လိုအပ္တဲ့ ဗီတာမင္ေက ပမာဏရဖို႔ တစ္ေန႔မွာ အစိမ္းရင့္ ဟင္းရြက္ခြက္တစ္ဝက္စာ စားေပးပါ။
Mg Mandalay
source>>>http://www.facebook.com/mg.mandalay?fref=ts

No comments:

Post a Comment