by ပိုပိုေဇာ္(သဘာဝအားအင္) on Monday, December 17, 2012 at 11:12pm
မ်က္ႏွာအသားအေရ
နီျမန္းတာ၊ အစက္အေျပာက္ေတြ ေပၚလာတာ၊ ဆံပင္နဲ႔ အသားအေရ
ၾကမ္းတမ္းေနတာေတြေၾကာင့္ စိတ္အေႏွာင့္အယွက္ ျဖစ္ေနသူေတြအတြက္
အလြယ္သံုးႏိုင္မယ့္ နည္းလမ္းေတြကို ေရးသားလိုက္ရပါတယ္။
(၁) လက္ဖက္စိမ္း လက္ဖက္ရည္
အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္
အမ်ားအျပားပါဝင္တဲ့ လက္ဖက္စိမ္း လက္ဖက္ရည္ဟာ မ်က္ႏွာ အသားအေရ
နီျမန္းမႈကို ေလ်ာ့က်ေစပါတယ္။ ျပဳလုပ္ရမယ့္ နည္းကေတာ့ ေအးျမေနတဲ့
လက္ဖက္စိမ္း လက္ဖက္ရည္နဲ႔ မ်က္ႏွာျပင္ေပၚကို ေဆးေၾကာသန္႔စင္ေပးရမွာ
ျဖစ္ပါတယ္။
(၂) ေထာပတ္သီး
အေကာင္းဆံုး
အစိုဓာတ္ထိန္းခရင္မ္လို႔ နာမည္ႀကီးတဲ့ ေထာပတ္သီးကို
မ်က္ႏွာေပါင္းတင္ပစၥည္းအျဖစ္ လည္းေကာင္း၊ ဆံပင္ေပါင္းတင္ပစၥည္းအျဖစ္
လည္းေကာင္း သံုးႏိုင္ပါတယ္။ ျပဳလုပ္ရမယ့္ နည္းကေတာ့ ေထာပတ္သီးအႏွစ္ကို
ေၾကညက္တဲ့အထိ ႀကိတ္ေခ်ၿပီး မ်က္ႏွာ အေရျပားေပၚနဲ႔ ဆံပင္သားေတြေပၚကို
လိမ္းေပးရမွာ ျဖစ္ပါတယ္။ မ်က္ႏွာ အသားအေရနဲ႔ ဆံေကသာကို
စုိျပည္ေတာက္ပေစပါတယ္။
(၃) ဂ်ဳံမႈန္႔
ဂ်ဳံမႈန္႔မွာ
ေရာင္ရမ္းမႈကို ေလ်ာ့က်ေစတဲ့ အာနိသင္ရွိပါတယ္။ ေရထဲကို ဂ်ဳံမႈန္႔
အနည္းငယ္ထည့္ေပးၿပီး မ်က္ႏွာကို သစ္ေပးတာ ဒါမွမဟုတ္ မ်က္ႏွာကုိ
အရည္ေဖ်ာ္ထားတဲ့ ဂ်ဳံမႈန္႔ေရနဲ႔ ညင္ညင္သာသာ ပြတ္တိုက္ေပးတာ စတဲ့ နည္းေတြကို
သံုးႏိုင္ပါတယ္။
(၄) သေဘၤာသီး
အေရျပား
ေခၽြးေပါက္ေတြ က်ယ္ေနလို႔ စိတ္ညစ္ေနရင္ သေဘၤာသီးကို ပါးပါးလွီးၿပီး
မ်က္ႏွာအသားအေရေပၚ ကပ္ေပးတာ ဒါမွမဟုတ္ သေဘၤာသီးအႏွစ္ကို မ်က္ႏွာေပၚ
လိမ္းေပးတာတို႔ကို လုပ္ေဆာင္ေပးပါ။ သေဘၤာသီးမွာပါတဲ့ ပက္ပိန္းဆိုတဲ့
အင္ဇိုင္းက မ်က္ႏွာအသားအေရအတြက္ အေကာင္းဆံုး အင္ဇိုင္းတစ္မ်ဳိး ျဖစ္ပါတယ္။
(၅) သံပရာသီး၊ ေရွာက္သီး
သံပရာသီး၊ ေရွာက္သီးထဲမွာပါတဲ့ အက္စစ္ဟာ ဆံပင္သားကို သဘာဝက်က် ေတာက္ပေစတဲ့ အစြမ္းရွိပါတယ္။
(၆) ၾကက္ဥ၊ ဘဲဥအကာ
ၾကက္ဥအကာ၊ ဘဲဥအကာေတြကို မ်က္ႏွာအေရျပားေပၚ လိမ္းေပးရင္ အသားအေရကို တင္းရင္းေစပါတယ္။
(၇) သံလြင္ဆီီီ
သံလြင္ဆီဟာ ဆံေကသာကို စိုျပည္ေစၿပီး အေရျပားေပၚက အမည္းစက္ေတြကို ေလ်ာ့ပါးေစပါတယ္။
(၈) သၾကား
သဘာဝ
ေၾကးခၽြတ္ပစၥည္းျဖစ္တဲ့ သၾကားကို သံလြင္ဆီနဲ႔ ေရာၿပီး ႏႈတ္ခမ္းသားနဲ႔
ခႏၶာကိုယ္ အေရျပားမွာ ေၾကးခၽြတ္ပစၥည္းအျဖစ္ အသံုးျပဳႏိုင္ပါတယ္။
(၉) ပ်ားရည္
ပ်ားရည္မွာ
သဘာဝ ပိုးသတ္အာနိသင္ရွိၿပီး အသားအေရကို အစိုဓာတ္ ရွိေနေစပါတယ္။
ပ်ားရည္ဟာ မ်က္ႏွာျပင္ေပၚက အစက္အေျပာက္ေတြကို သက္သာေစပါတယ္။
ဇြန္
Ref: Good HealthSource: http://www.yatanarpon.com.mm/cp/goodhealth/news-56439
No comments:
Post a Comment