Monday 12 November 2012

အျဖဴဆင္းၿပီး ယားယံျခင္း မျဖစ္ရေလေအာင္

by nang kha yea on 12.11.2012

Photo: အျဖဴဆင္းၿပီး ယားယံျခင္း မျဖစ္ရေလေအာင္


ႏုိင္လြန္ အတြင္းခံေဘာင္းဘီ ဝတ္တတ္တဲ့ အမ်ဳိးသမီး အမ်ားစုဟာ မိန္းမကုိယ္မွ ယားယံၿပီး အျဖဴဆင္းတာ ျဖစ္တတ္ပါတယ္။  ႏုိင္လြန္ သားျဖစ္ၿပီး တင္းက်ပ္ ေနတဲ့အတြက္ ေခၽြးစုပ္ယူမႈမရွိဘဲ မိန္းမ ကုိယ္ေနရာမွာ စြတ္စုိ ေနတတ္တာေၾကာင့္ မႈိပုိးေတြ အႀကိဳက္ေတြ႕ၿပီး ပြားမ်ားႏုိင္တာမုိ႔ပါ။ ခ်ည္သား အတြင္းခံ ေဘာင္းဘီကုိ ေျပာင္းလဲ ဝတ္ဆင္လိုက္တာနဲ႔ ပူေလာင္ၿပီး ယားယံမႈက ၇၅ ရာခုိင္ႏႈန္း သက္သာ သြားႏုိင္ပါတယ္။ ဒါ့အျပင္ ကၽြမ္းက်င္သူေတြက ေအာက္ပါ တုိ႔ကုိ ျပဳလုပ္ဖုိ႔ အႀကံေပးထားပါတယ္။

ဒိန္ခ်ဥ္မ်ားမ်ားစားေပးပါ

ကုိယ္ဝန္ေဆာင္တာ ဒါမွမဟုတ္ သေႏၶတားေဆး ေသာက္တာေတြေၾကာင့္ ေဟာ္မုန္း အေျပာင္းအလဲျဖစ္ၿပီး ခုခံအားစနစ္ က်ဆင္းတာ၊ ပဋိဇီဝ ေဆးမီွဝဲတာ ဒါမွမဟုတ္ သၾကားပါဝင္မႈမ်ားတဲ့ အစာေတြ စားတာေၾကာင့္ မိန္းမကုိယ္တြင္း မႈိပုိးျဖစ္ေစတဲ့ ဘက္တီးရီးယားေတြ ပြားမ်ားလာကာ လူ႔အက်ဳိးျပဳ ဘက္တီးရီးယားေတြ ေလ်ာ့နည္းသြားၿပီး မႈိပုိးေတြ ဝင္ေရာက္လာတာပါလုိ႔ Yale ေဆးတကၠသိုလ္ သားဖြားနဲ႔ မီးယပ္ပါေမာကၡ Mary Jane Minkin က ေျပာပါတယ္။ ေလ့လာမႈတစ္ခုအရ Lacidophilus Bacteria ပါဝင္တဲ့ ဒိန္ခ်ဥ္ (အခ်ဳိမပါဝင္တဲ့) ကုိ ေန႔စဥ္ တစ္ခြက္ စားသုံးသူေတြဟာ ေျခာက္လ အၾကာမွာ မႈိပုိးျပန္လည္ ကူးစက္မႈ သုံးပုံႏွစ္ပုံ ေလ်ာ့သြားတယ္လုိ႔ သိရပါတယ္။

အနံ႔အသက္ မပါေသာ တစ္သွ်ဴးအေပ်ာ့စားကုိ သုံးပါ

ေရေမႊးနံ႔ရွိေနတဲ့ Pads ေတြ၊ Tampon ေတြ၊ ေခ်ာဆီေတြဟာ မိန္းမကုိယ္တြင္း အက္စစ္ဓာတ္ေတြ ေလ်ာ့နည္းေစတာေၾကာင့္ မႈိပုိးဝင္ေရာက္ႏုိင္ေျခ ျမင့္မားေစပါတယ္။ ဒါ့အျပင္ ေရေမႊးမွာပါဝင္တဲ့ ဓာတုပစၥည္းေတြက မိန္းမကုိယ္မွ ႏူးညံ့တဲ့ တစ္သွ်ဴးေတြကုိ ဆြေပးတာေၾကာင့္ မႈိေရာဂါပုိး ဝင္ေရာက္ဖုိ႔ အေျခအေန ေပးသလုိ ျဖစ္သြားပါတယ္လုိ႔ Dr.Minkin က ေျပာပါတယ္။

အညိဳေရာင္ ေပါင္မုန္႔စားပါ

ေန႔စဥ္ အျဖဴေရာင္ ေပါင္မုန္႔ႏွစ္ခ်ပ္ထက္ ပုိစားသုံးသူေတြဟာ မႈိပုိးျပန္လည္ ဝင္ေရာက္ႏုိင္ေျခ ပုိမ်ားပါတယ္လုိ႔ Michigan တကၠသိုလ္မွ မၾကာခင္က ေလ့လာမႈအရ သိရပါတယ္။ ေပါင္မုန္႔ဟာ အခြံသန္႔စင္ေအာင္ ခၽြတ္ထားတဲ့ ကာဗုိဟုိက္ဒရိတ္ ျဖစ္တာမုိ႔ ေသြးတြင္းသၾကားဓာတ္ အဆင့္ျမင့္ တက္ႏုိင္ပါတယ္။ မႈိပုိးဟာလည္း သၾကားမ်ားရင္ ပုိေပါက္ဖြားတတ္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ေကာက္ႏွံတစ္ခုလုံး ပါဝင္တဲ့ အညိဳေရာင္ေပါင္မုန္႔ကုိ စားပါ။ သူ႔မွာပါဝင္တဲ့ အမွ်င္ဓာတ္ေတြက ကာဗုိဟုိက္ဒရိတ္ စုပ္ယူမႈကုိ ေႏွးေကြးေစၿပီး ေသြးတြင္း သၾကားအဆင့္ကုိ တည္ၿငိမ္မႈ ျဖစ္ေစပါတယ္။

By Good Health
ႏုိင္လြန္ အတြင္းခံေဘာင္းဘီ ဝတ္တတ္တဲ့ အမ်ဳိးသမီး အမ်ားစုဟာ မိန္းမကုိယ္မွ ယားယံၿပီး အျဖဴဆင္းတာ ျဖစ္တတ္ပါတယ္။ ႏုိင္လြန္ သားျဖစ္ၿပီး တင္းက်ပ္ ေနတဲ့အတြက္ ေခၽြးစုပ္ယူမႈမရွိဘဲ မိန္းမ ကုိယ္ေနရာမွာ စြတ္စုိ ေန

တတ္တာေၾကာင့္ မႈိပုိးေတြ အႀကိဳက္ေတြ႕ၿပီး ပြားမ်ားႏုိင္တာမုိ႔ပါ။ ခ်ည္သား အတြင္းခံ ေဘာင္းဘီကုိ ေျပာင္းလဲ ဝတ္ဆင္လိုက္တာနဲ႔ ပူေလာင္ၿပီး ယားယံမႈက ၇၅ ရာခုိင္ႏႈန္း သက္သာ သြားႏုိင္ပါတယ္။ ဒါ့အျပင္ ကၽြမ္းက်င္သူေတြက ေအာက္ပါ တုိ႔ကုိ ျပဳလုပ္ဖုိ႔ အႀကံေပးထားပါတယ္။
ဒိန္ခ်ဥ္မ်ားမ်ားစားေပးပါ

ကုိယ္ဝန္ေဆာင္တာ ဒါမွမဟုတ္ သေႏၶတားေဆး ေသာက္တာေတြေၾကာင့္ ေဟာ္မုန္း အေျပာင္းအလဲျဖစ္ၿပီး ခုခံအားစနစ္ က်ဆင္းတာ၊ ပဋိဇီဝ ေဆးမီွဝဲတာ ဒါမွမဟုတ္ သၾကားပါဝင္မႈမ်ားတဲ့ အစာေတြ စားတာေၾကာင့္ မိန္းမကုိယ္တြင္း မႈိပုိးျဖစ္ေစတဲ့ ဘက္တီးရီးယားေတြ ပြားမ်ားလာကာ လူ႔အက်ဳိးျပဳ ဘက္တီးရီးယားေတြ ေလ်ာ့နည္းသြားၿပီး မႈိပုိးေတြ ဝင္ေရာက္လာတာပါလုိ႔ Yale ေဆးတကၠသိုလ္ သားဖြားနဲ႔ မီးယပ္ပါေမာကၡ Mary Jane Minkin က ေျပာပါတယ္။ ေလ့လာမႈတစ္ခုအရ Lacidophilus Bacteria ပါဝင္တဲ့ ဒိန္ခ်ဥ္ (အခ်ဳိမပါဝင္တဲ့) ကုိ ေန႔စဥ္ တစ္ခြက္ စားသုံးသူေတြဟာ ေျခာက္လ အၾကာမွာ မႈိပုိးျပန္လည္ ကူးစက္မႈ သုံးပုံႏွစ္ပုံ ေလ်ာ့သြားတယ္လုိ႔ သိရပါတယ္။

အနံ႔အသက္ မပါေသာ တစ္သွ်ဴးအေပ်ာ့စားကုိ သုံးပါ

ေရေမႊးနံ႔ရွိေနတဲ့ Pads ေတြ၊ Tampon ေတြ၊ ေခ်ာဆီေတြဟာ မိန္းမကုိယ္တြင္း အက္စစ္ဓာတ္ေတြ ေလ်ာ့နည္းေစတာေၾကာင့္ မႈိပုိးဝင္ေရာက္ႏုိင္ေျခ ျမင့္မားေစပါတယ္။ ဒါ့အျပင္ ေရေမႊးမွာပါဝင္တဲ့ ဓာတုပစၥည္းေတြက မိန္းမကုိယ္မွ ႏူးညံ့တဲ့ တစ္သွ်ဴးေတြကုိ ဆြေပးတာေၾကာင့္ မႈိေရာဂါပုိး ဝင္ေရာက္ဖုိ႔ အေျခအေန ေပးသလုိ ျဖစ္သြားပါတယ္လုိ႔ Dr.Minkin က ေျပာပါတယ္။

အညိဳေရာင္ ေပါင္မုန္႔စားပါ
ေန႔စဥ္ အျဖဴေရာင္ ေပါင္မုန္႔ႏွစ္ခ်ပ္ထက္ ပုိစားသုံးသူေတြဟာ မႈိပုိးျပန္လည္ ဝင္ေရာက္ႏုိင္ေျခ ပုိမ်ားပါတယ္လုိ႔ Michigan တကၠသိုလ္မွ မၾကာခင္က ေလ့လာမႈအရ သိရပါတယ္။ ေပါင္မုန္႔ဟာ အခြံသန္႔စင္ေအာင္ ခၽြတ္ထားတဲ့ ကာဗုိဟုိက္ဒရိတ္ ျဖစ္တာမုိ႔ ေသြးတြင္းသၾကားဓာတ္ အဆင့္ျမင့္ တက္ႏုိင္ပါတယ္။ မႈိပုိးဟာလည္း သၾကားမ်ားရင္ ပုိေပါက္ဖြားတတ္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ေကာက္ႏွံတစ္ခုလုံး ပါဝင္တဲ့ အညိဳေရာင္ေပါင္မုန္႔ကုိ စားပါ။ သူ႔မွာပါဝင္တဲ့ အမွ်င္ဓာတ္ေတြက ကာဗုိဟုိက္ဒရိတ္ စုပ္ယူမႈကုိ ေႏွးေကြးေစၿပီး ေသြးတြင္း သၾကားအဆင့္ကုိ တည္ၿငိမ္မႈ ျဖစ္ေစပါတယ္။
By Good Health
shared by>>> http://www.facebook.com/nangmy.nangmy
 

No comments:

Post a Comment