တူနာငါး
ရရွိမည့္ အာဟာရဓာတ္ - အိုမီဂါသရီး ဖက္တီးအက္စစ္၊ ေဖာလိတ္နဲ႔ ႏိုင္ယာစင္ ဓာတ္။
ဟင္းလ်ာ ျပင္ဆင္နည္း - ေန႔လည္စာမွာ အစိမ္းေရာင္ ဟင္းသီးဟင္းရြက္သုပ္ထဲ တူနာငါး ထည့္စားပါ။ တူနာငါးကို စည္သြတ္ ဘူး (Canned Tuna) အေနနဲ႔ ဝယ္ယူရရွိ ႏိုင္ပါတယ္။
တိုဟူး
ရရွိမည့္ အာဟာရဓာတ္ - ႏိုင္ယာစင္၊ ေဖာလိတ္၊ ကယ္လ္စီယမ္၊ မဂၢနီဆီယမ္နဲ႔ ပိုတက္စီယမ္ဓာတ္။
ဟင္းလ်ာ ျပင္ဆင္နည္း - တုိဟူးကို ပါးပါးလွီးၿပီး Marinate အရည္ ဒါမွမဟုတ္ အရသာရွိေအာင္ နယ္ၿပီးေၾကာ္စား ႏိုင္ပါတယ္။
ဆန္လံုးညိဳ
ရရွိမည့္ အာဟာရဓာတ္ - ဗီတာမင္ဘီ အုပ္စု၊ အမွ်င္ဓာတ္၊ ႏိုင္ယာစင္၊ မဂၢနီဆီယမ္ နဲ႔ အမွ်င္ဓာတ္။
ဟင္းလ်ာ ျပင္ဆင္နည္း - ျဖဴေဖြးေအာင္ အခြံခၽြတ္မထားတဲ့ ဆန္လံုးညိဳကို ပါးပါးလွီး ထားတဲ့ ပန္းေဂၚဖီစိမ္း၊ မုန္လာဥနီ၊ ဟင္းႏုႏြယ္ရြက္တို႔နဲ႔ ေရာေမႊခ်က္ျပဳတ္ ၿပီးစားပါ။
ပဲႏို႔
ရရွိမည့္ အာဟာရဓာတ္ - Isoflavone၊ ဗီတာမင္ဘီအုပ္စု၊ ႏိုင္ယာစင္၊ ေဖာလိတ္၊ ကယ္လ္စီယမ္၊ မဂၢနီဆီယမ္၊ ပိုတက္စီယမ္နဲ႔ ဖိုင္တုိအီစထ႐ိုဂ်င္။
ဟင္းလ်ာ ျပင္ဆင္နည္း - ပဲႏို႔ကို နံနက္စာ အျဖစ္ ပန္းသီး၊ စေတာ္ဘယ္ရီသီး၊ စပ်စ္သီး ေတြနဲ႔ ေရာစားပါ။
ကန္စြန္းဥ
ရရွိမည့္အာဟာရဓာတ္ - ဘီတာကယ္႐ုိ တင္း၊ ဗီတာမင္စီ၊ ဗီတာမင္အီး၊ ပိုတက္စီ ယမ္၊ ေဖာလိတ္၊ ကယ္လ္စီယမ္နဲ႔ အမွ်င္ဓာတ္။
ဟင္းလ်ာျပင္ဆင္နည္း - ကန္စြန္းဥကို ျပဳတ္ၿပီးသေရစာအျဖစ္ စားခါနီးမွာ ျပန္ေႏႊးကာ စားပါ။
င႐ုတ္သီးအနီ
ရရွိမည့္ အာဟာရဓာတ္ - ဘီတာကယ္႐ို တင္း၊ လူတင္ဓာတ္၊ ဗီတာမင္ဘီအုပ္စု၊ ေဖာလိတ္၊ ပိုတက္စီယမ္နဲ႔ အမွ်င္ဓာတ္။
ဟင္းလ်ာျပင္ဆင္နည္း - င႐ုတ္သီးအနီ ေတာင့္ကို သံလြင္ဆီ နဲ႔ စိမ္ၿပီး ႏူးညံ့ေပ်ာ့ ေပ်ာင္းလာတဲ့ အထိ ကင္ပါ။ ၿပီးရင္ အရြက္ သုပ္ ထဲထည့္စားပါ။
ေရကၫြတ္
ရရွိမည့္အာဟာရဓာတ္ - ဘီတာကယ္႐ို တင္း၊ ေဖာလိတ္၊ ဗီတာမင္ဘီ အုပ္စု၊ အမွ်င္ ဓာတ္နဲ႔ လူတင္ဓာတ္။
ဟင္းလ်ာျပင္ဆင္နည္း - သံလြင္ဆီ၊ ရွလ ကာရည္နဲ႔ ေရာေၾကာ္ပါ။
လိေမၼာ္သီး
ရရွိမည့္အာဟာရဓာတ္ - အယ္လ္ဖာနဲ႔ ဘီတာကယ္႐ိုတင္း၊ လူတင္ဓာတ္၊ ဖေလ ဗိုးႏြိဳက္၊ ဗီတာမင္စီ၊ ပိုတက္စီယမ္၊ ေဖာ လိတ္ နဲ႔ အမွ်င္ဓာတ္။
ဟင္းလ်ာျပင္ဆင္နည္း - လိေမၼာ္သီးကို ေဖ်ာ္ရည္လုပ္ေသာက္ပါ။
Ref : Good Health
ဟင္းလ်ာ ျပင္ဆင္နည္း - ေန႔လည္စာမွာ အစိမ္းေရာင္ ဟင္းသီးဟင္းရြက္သုပ္ထဲ တူနာငါး ထည့္စားပါ။ တူနာငါးကို စည္သြတ္ ဘူး (Canned Tuna) အေနနဲ႔ ဝယ္ယူရရွိ ႏိုင္ပါတယ္။
တိုဟူး
ရရွိမည့္ အာဟာရဓာတ္ - ႏိုင္ယာစင္၊ ေဖာလိတ္၊ ကယ္လ္စီယမ္၊ မဂၢနီဆီယမ္နဲ႔ ပိုတက္စီယမ္ဓာတ္။
ဟင္းလ်ာ ျပင္ဆင္နည္း - တုိဟူးကို ပါးပါးလွီးၿပီး Marinate အရည္ ဒါမွမဟုတ္ အရသာရွိေအာင္ နယ္ၿပီးေၾကာ္စား ႏိုင္ပါတယ္။
ဆန္လံုးညိဳ
ရရွိမည့္ အာဟာရဓာတ္ - ဗီတာမင္ဘီ အုပ္စု၊ အမွ်င္ဓာတ္၊ ႏိုင္ယာစင္၊ မဂၢနီဆီယမ္ နဲ႔ အမွ်င္ဓာတ္။
ဟင္းလ်ာ ျပင္ဆင္နည္း - ျဖဴေဖြးေအာင္ အခြံခၽြတ္မထားတဲ့ ဆန္လံုးညိဳကို ပါးပါးလွီး ထားတဲ့ ပန္းေဂၚဖီစိမ္း၊ မုန္လာဥနီ၊ ဟင္းႏုႏြယ္ရြက္တို႔နဲ႔ ေရာေမႊခ်က္ျပဳတ္ ၿပီးစားပါ။
ပဲႏို႔
ရရွိမည့္ အာဟာရဓာတ္ - Isoflavone၊ ဗီတာမင္ဘီအုပ္စု၊ ႏိုင္ယာစင္၊ ေဖာလိတ္၊ ကယ္လ္စီယမ္၊ မဂၢနီဆီယမ္၊ ပိုတက္စီယမ္နဲ႔ ဖိုင္တုိအီစထ႐ိုဂ်င္။
ဟင္းလ်ာ ျပင္ဆင္နည္း - ပဲႏို႔ကို နံနက္စာ အျဖစ္ ပန္းသီး၊ စေတာ္ဘယ္ရီသီး၊ စပ်စ္သီး ေတြနဲ႔ ေရာစားပါ။
ကန္စြန္းဥ
ရရွိမည့္အာဟာရဓာတ္ - ဘီတာကယ္႐ုိ တင္း၊ ဗီတာမင္စီ၊ ဗီတာမင္အီး၊ ပိုတက္စီ ယမ္၊ ေဖာလိတ္၊ ကယ္လ္စီယမ္နဲ႔ အမွ်င္ဓာတ္။
ဟင္းလ်ာျပင္ဆင္နည္း - ကန္စြန္းဥကို ျပဳတ္ၿပီးသေရစာအျဖစ္ စားခါနီးမွာ ျပန္ေႏႊးကာ စားပါ။
င႐ုတ္သီးအနီ
ရရွိမည့္ အာဟာရဓာတ္ - ဘီတာကယ္႐ို တင္း၊ လူတင္ဓာတ္၊ ဗီတာမင္ဘီအုပ္စု၊ ေဖာလိတ္၊ ပိုတက္စီယမ္နဲ႔ အမွ်င္ဓာတ္။
ဟင္းလ်ာျပင္ဆင္နည္း - င႐ုတ္သီးအနီ ေတာင့္ကို သံလြင္ဆီ နဲ႔ စိမ္ၿပီး ႏူးညံ့ေပ်ာ့ ေပ်ာင္းလာတဲ့ အထိ ကင္ပါ။ ၿပီးရင္ အရြက္ သုပ္ ထဲထည့္စားပါ။
ေရကၫြတ္
ရရွိမည့္အာဟာရဓာတ္ - ဘီတာကယ္႐ို တင္း၊ ေဖာလိတ္၊ ဗီတာမင္ဘီ အုပ္စု၊ အမွ်င္ ဓာတ္နဲ႔ လူတင္ဓာတ္။
ဟင္းလ်ာျပင္ဆင္နည္း - သံလြင္ဆီ၊ ရွလ ကာရည္နဲ႔ ေရာေၾကာ္ပါ။
လိေမၼာ္သီး
ရရွိမည့္အာဟာရဓာတ္ - အယ္လ္ဖာနဲ႔ ဘီတာကယ္႐ိုတင္း၊ လူတင္ဓာတ္၊ ဖေလ ဗိုးႏြိဳက္၊ ဗီတာမင္စီ၊ ပိုတက္စီယမ္၊ ေဖာ လိတ္ နဲ႔ အမွ်င္ဓာတ္။
ဟင္းလ်ာျပင္ဆင္နည္း - လိေမၼာ္သီးကို ေဖ်ာ္ရည္လုပ္ေသာက္ပါ။
Ref : Good Health
No comments:
Post a Comment