Sunday, 28 October 2012

ေသြး အား ေကာင္းေစမည္႔ သဘာဝရဲ႕အသီးအႏွံ မ်ား

ေသြး အား ေကာင္းေစရန္
by NANG KHA yea on 28.10.2012


မုန္လာဥသည္ သံဓာတ္ပါ၀င္မႈ ျမင့္မားသည္ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ စာရင္း၀င္ျဖစ္ၿပီး အျခား သတၱဳဓာတ္မ်ားလည္း အမ်ားအျပား ပါ၀င္ပါသည္. . . မုန္လာဥနီ ေဖ်ာ္ရည္ ခႏၶာကိုယ္၏ ခြန္အား၊ ကုိယ္ခံအားမ်ား တိုးျမွင့္ေပးရုံသာမက ေသြးနီဥမ်ားကိုလည္း တိုးပြားေစပါသည္. .

ထို႕အျပင္ ဆယ္ေက်ာ္သက္မေလးမ်ားအတြက္ အေကာင္းဆံုး ေသြးအားတိုးေဆးျဖစ္၍ မိန္းမငယ္ေလးမ်ား ရာသီလာစဥ္ အခ်ိန္၊ အပ်ိဳေဖာ္၀င္အခ်ိန္ေတြတြင္ လက္စဲြထားသင့္သည့္ သဘာ၀ ေဆးတစ္ခြက္ ျဖစ္ပါတယ္. .

ဆလတ္ရြက္သည္လည္းေကာင္း ၊ဟင္းႏုႏြယ္ရြက္တို႕သည္. ေသြးအားနည္းေရာဂါကာကြယ္ ေစေသာ အရြက္ျဖစ္ၿပီး သံဓာတ္မ်ား အလြန္ၾကြယ္၀ပါသည္. . . ၄င္းကဲ့သို႕ သံဓာတ္ၾကြယ္၀သည့္ အျပင္ ပရိုတိတ္း ဓာတ္ပါရရွိေစႏိုင္သည့္ အစားအစာတစ္မ်ိဳးမွာ ပဲပုတ္( Soya Bean) ျဖစ္ပါသည္. . ၄င္းကို ပဲႏို႕ရည္ အသြင္ျဖင့္ ထုတ္ လုပ္ၾကၿပီး အစာေၾကညက္လြယ္ ေစ၍ လူၾကိဳက္မ်ားလွပါသည္. .

မက္မြန္သီး ခုႏွစ္လံုးခန္႕ကို ေရတြင္ ႏွစ္နာရီ ခန္႕စိမ္၍ မႈန္႕ညက္ေအာင္ ၾကိတ္ေျခၿပီး သံုးလခန္႕ နံက္တိုင္း စားသံုးေပးလွ်င္ ေသြးအားေကာင္းေစပါတယ္.

ႏွမ္းနက္ေစ့ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းကို ေရခပ္ေႏြးေႏြးထဲတြင္ နာရီ အတန္ၾကာ စိမ္ထားၿပီး ၾကိတ္၊ေမႊထားေသာ အရည္မ်ား အဖတ္မ်ား ကို ႏို႕တစ္ခြက္ (သို႕) အျခားအခ်ိဳရည္ တစ္ခုခုႏွင့္ တဲြဖက္ သံုးေဆာင္ေပးပါကလည္း ေသြးအားနည္းေရာဂါကို ေပ်ာက္ကင္းေစပါသည္. .

. ႏွမ္းနက္ေစ့သည္ ေသြးအားေကာင္းေစသည့္ ေဆးေကာင္း အရင္းအျမစ္တစ္ခုပင္ျဖစ္ပါသည္.

 kokomg
 http://www.facebook.com/koko.mg.528/photos_stream

No comments:

Post a Comment